Wanneer komt de schuldsaldoverzekering tussen?

  • 1 februari 2016
  • 0 reacties
  • 2893 Bekeken

Reputatie 1
Badge
Je hebt je eigen huisje op het oog, je weet hoeveel je gaat lenen en hebt zelfs al uitgedokterd hoeveel je schuldsaldoverzekering je gaat kosten.

Maar wanneer springt die eigenlijk bij? Bij een ongeval? Bij ziekte?

Wanneer je een hypothecaire lening met een looptijd van enkele tientallen jaren afsluit, heb je natuurlijk geen idee wat er in die tijd allemaal kan gebeuren. Een schuldsaldoverzekering zorgt er in principe voor dat je lening (deels) wordt afbetaald als jij of je partner overlijdt. Maar hoe zit dat bij ziektes en ander inkomensverlies?

Een van jullie overlijdt...

Dat is de standaardsituatie waarvoor de schuldsaldoverzekering bestaat. Het maakt daarbij trouwens niet uit of dat gebeurt in een auto-ongeval of door een zware ziekte. Een overlijden is al erg genoeg, dus de schuldsaldoverzekering zal hier uitbetalen.


En wat met euthanasie of zelfdoding?

Niet alle overlijdens zijn even simpel. Volgens de Belgische wet is euthanasie alvast een 'natuurlijke dood'. De schuldsaldoverzekering komt hier dus gewoon tussenbeide. Zelfdoding ligt een beetje moeilijker. Bij wet wordt dat overlijden gedekt door de schuldsaldoverzekering, zolang er minstens een jaar is verstreken sinds het afsluiten van de verzekering.

Bereken de maandelijkse premie van jouw schuldsaldoverzekering op Hello home!.

0 reacties

Geen reactie

Reageer