[Poll] De stad of eerder het platteland?

  • 21 januari 2016
  • 0 reacties
  • 2524 Bekeken

Reputatie 1
Badge
Ja, we zijn terug helemaal ingeburgerd in de stad! Jonge gezinnen kiezen opnieuw voor de stad, maar ook de stad verwelkomt de jonge gezinnen (ouders tussen 30-39 jaar met kinderen tussen 0-9 jaar) met open armen. Steden werken aan vernieuwing en ontwikkelen projecten om hun stad aantrekkelijk te maken voor gezinnen met jonge kinderen.


Waarom kiezen we terug voor de stad en wat verwachten we voor de toekomst?


Alles bij de hand
Decennia geleden opteerden we voor de rand of het platteland, voor de ruimte en het groen. Steden hebben echter hard gewerkt om jonge gezinnen te bekoren. Stadstuinen, tal van activiteiten voor jong en oud, (groene) speelgelegenheden voor kinderen, opvang, latere openingsuren van winkels... het is een totaalpakket geworden. Je hebt alles bij de hand, wat de woon-werkbalans bevordert.
En juist die nabijheid van winkels en scholen maakt een aankoop in de stad aantrekkelijk. De algemene voorzieningen zijn op wandel- en fietsafstand, waardoor twee auto’s geen must meer zijn. In de stad zijn tal van oude woningen voor een gunstige prijs te vinden, klaar voor renovatie. En daar reageren jonge gezinnen (met de retrotrend in het achterhoofd) wel enthousiast op!

Een sociale mix
Jongeren die na hun studies voor het buitenland kozen, komen vaak als jonge gezinnen terug naar de stad waar ze studeerden. De internationalisering trekt hen aan. Voor hen is een diversiteit aan culturen en het sociale karakter belangrijk voor de opvoeding van hun kinderen.

Kom binnen, Moeder Natuur!
Ondanks de terugkeer naar de stad zijn we niet vergeten dat we houden van groen. We hebben nood aan planten en bloemen en ook voor 2016 blijft die trend gaande. Onder de (coolste!) trendnaam ‘Urban Jungle’ gaan we in de stad voor daktuinen en maken we van oude prullen - zo krijgt ook die oude koffer terug een plaats in huis - decoratieve plantenbakken. Ook projectontwikkelaars gaan mee met die trend en bouwen units in een oase van groen met veilige speelruimtes voor de kinderen.

Blijven we in de stad of verhuizen we terug?
De stad is terug hip en trendy maar de rand of het platteland blijft zeker ook geliefd. Een studie van stadsmonitor toont ons dat de verhuisintentie sterk afhangt van stad tot stad. Belangrijke factoren die inspelen op het verhuisgedrag zijn veiligheid, een groene omgeving en voorzieningen en activiteiten voor kinderen.

Jouw woning, in de stad of eerder op het platteland?


0 reacties

Geen reactie

Reageer