Een blik op de schuldsaldoverzekering

  • 6 april 2016
  • 0 reacties
  • 2236 Bekeken

Reputatie 3True! De schuldsaldoverzekering is niet wettelijk verplicht, maar ze wordt meestal als voorwaarde gesteld voor het verkrijgen van een hypothecaire lening. En dat is een goede zaak, want ze biedt een stevige financiële bescherming.Wat is de schuldsaldoverzekering?


We praten over een tijdelijke overlijdensverzekering. Wanneer je een woningkrediet afsluit, ga je akkoord om het geleende bedrag (+ interesten) geheel terug te betalen. Indien je overlijdt alvorens dat gebeurd is, kun je de nabestaanden een financiële domper besparen. De schuldsaldoverzekering zorgt ervoor dat de verzekeringsmaatschappij het resterende bedrag van de lening betaalt in plaats van je partner of een andere erfgenaam.

Wat biedt de dekking?


Alleen: Bij de Hello! schuldsaldoverzekering ben je voor 100% gedekt indien de verzekering op één naam wordt genomen.

Met twee: Als je met twee personen leent, is de schuld nog voor 75% gedekt met de Hello! schuldsaldoverzekering. Concreet houdt dit in dat indien je sterft, 75% van de resterende schuld afgelost zal worden door de verzekeringsmaatschappij. De overblijvende 25% is voor rekening van de overlevende partner (of andere erfgenaam).

Wat is het premiebedrag?


In wederdienst voor de bescherming die de schuldsaldoverzekering biedt, betaal je een premie. Bij de Hello! schuldsaldoverzekering gaat het om een maandelijkse premie. Het bedrag van de premie hangt af van verscheidene factoren zoals:
  • het verzekerde bedrag (de lening)
  • de duurtijd van de polis
  • je profiel (leeftijd, gezondheidstoestand…)
Goed om te weten: de Hello! schuldsaldoverzekering is niet gefiscaliseerd. Wil je de premiebedragen tóch fiscaal inbrengen, dan kun je dat altijd aanvragen en laten aanpassen.

PS: de eerste premie wordt automatisch door de bank betaald (via een door de klant getekende overschrijving). Da’s handig, want op die manier treedt het contract in werking en zal er meteen een dekking volgen.

Klik hier om je woonkrediet en de bijbehorende schuldsaldoverzekering te simuleren.


0 reacties

Geen reactie

Reageer