De jaarlijkse lenteschoonmaak!

  • 21 maart 2016
  • 0 reacties
  • 2292 Bekeken

Reputatie 3De vogeltjes fluiten, de bomen krijgen hun groene kleur terug, de zon schijnt wat feller en de dagen worden langer. Ja ja, de lente is in ’t land. En wij gaan die graag tegemoet met een op-en-top clean huis. Tijd voor de lenteschoonmaak!

Druk, druk, druk, we hoeven er geen tekeningetje bij te maken. Maar geloof ons: orde in huis is ook rust in je hoofd. Tijd voor de lenteschoonmaak: een huis zonder stof en vuil doet ook wonderen voor je soul en energy level. Enkele tips & tricks:
  • Werk stap voor stap. Belangrijk is om van boven naar beneden te werken. Kamer per kamer start je met het plafond, neem je alle objecten onder handen en eindig je door het resterende stof van de vloer te stofzuigen. Dit stappenplan zal je sneller en efficiënter de klus helpen klaren.
  • Doe het in één keer goed. Het neemt één dag in beslag, maar biedt een verademing wanneer het gedaan is. Probeer echt alles schoon te maken: de ramen, deuren, muren, plafonds, radiatoren, poets ook onder de zetel of tapijten of bovenop de hoge kasten, achter de gordijnen, in de koelkast of microgolfoven… Leuk is om een echte checklist te maken. Elk vinkje geeft een goed gevoel (yes!) en motiveert je voor het volgende.
  • Oude spullen. Orde op zaken in de kasten hoort ook bij de lenteschoonmaak. Spullen die je niet langer gebruikt of oude kleren, steek je onmiddellijk in een zak. Die kan naar een tweedehandswinkel of in een container voor een goed doel.
  • Klusjesdag. Een kapotte keukendeur, een losse klink… Er zijn altijd wel enkele gebreken in huis. Door elke kamer te doorlopen, maak je een lijstje van de klusjes die nog afgewerkt moeten worden.
  • Chocolates & wine. We zien vaak op tegen ‘de grote kuis’ maar het kan ook fun, fun, fun zijn. Je werkt sneller met twee, dus waarom zou je er alleen tegenaan gaan? Nodig een vriendin uit of ga elke kamer als koppel door. Een fles wijn erbij, goede muziek op de achtergrond en je zult zien dat je sneller werkt en er een leuke dag aan overhoudt. En na het werk verwen je jezelf (en je partner in crime) met een doos lekkere pralines!
En, hoe pak jij de lenteschoonmaak aan?

0 reacties

Geen reactie

Reageer