Vraag

Reizen buiten Europa: Prepaid versus debit

  • 25 november 2019
  • 1 reactie
  • 834 Bekeken

Hallo, 

Binnenkort vertrek ik naar Zuid-Amerika. Is het voordeliger om betalingen en het afhalen van geld te doen met een prepaidkaart i.p.v. een debitkaart? Zo ja, wat zijn de voordelen?

Vriendelijke groeten,
Thijs


1 reactie

Reputatie 1

Dag Thijs,

 

Doorgaans is het goedkoper om buiten Europa te betalen met je prepaid kaart.

Geld opnemen uit een automaat hangt dan weer af van het bedrag. Haal je geld af met een Hello Prepaid kaart, dan betaal je 3 EUR, ongeacht het bedrag, plus een wisselkost van 1,60%. Ben je jonger dan 28 jaar en heb je een hello4You-zichtrekening, dan valt de 3 EUR weg.

Gebruik je een debetkaart, dan betaal je 2,86 EUR + 0,30% van het opgenomen bedrag (met een maximum van 12,09 EUR), plus een wisselkost van 1,63%.

 

Vanaf pagina zes van onze tarievenlijst vind je alvast ook meer details.

 

Sowieso neem je best beide kaarten mee, aangezien het ook afhangt van welke netwerken de handelaar aanvaard. Je prepaid kaart gebruikt het Mastercard-netwerk en je debetkaart gebruikt Maestro.

 

Vergeet ook niet om je debetkaart te activeren voor gebruik buiten Europa. Dat doe je door de kaart in onze app aan te tikken, bovenaan rechts te drukken op de drie punten en tot slot te kiezen voor ‘Kaartinstellingen’.

 

Groetjes en fijne reis.

Reageer