[FAQ] Wat zijn de kosten en taksen?

  • 29 april 2019
  • 0 reacties
  • 722 Bekeken

Reputatie 2
Badge +1

Als je belegt met Hello fins!, betaal je 3 soorten kosten:

  1. Hello fins! rekent een forfaitaire beheerkost aan van 1% op de totale waarde op jaarbasis van je belegging en rekent dit om de drie maanden aan pro rata.* Deze vergoeding dekt alle instap-, uitstap-, bewaar- en transactiekosten. Daarnaast worden er voor de bank geen bijkomende kosten aangerekend.
  2. De beheerders van trackers (ETF's) rekenen beheer- en transactiekosten. Deze kosten zijn al verrekend in de aankoopprijs van de ETF's (inventariswaarde) en worden niet apart verrekend. Deze kosten zijn afhankelijk van ETF tot ETF en variëren van 0,22% tot 0,66%.
  3. De overheid rekent enerzijds 21% BTW aan (driemaandelijks) op de vergoeding van Hello fins! van 1% en anderzijds 0,12% Taks op Beursverrichtingen bij elke aan- of verkoop.*


De volgende taks is niet van toepassing op alle Hello fins! beleggers, noch op hun volledige portefeuille:

  • Taks op de meerwaarde: 30% roerende voorheffing op het rentedeel van de gerealiseerde meerwaarde, wanneer de tracker (ETF) meer dan 10% van zijn activa belegt in schuldbewijzen.


Raadpleeg de verklarende nota voor meer info over de kosten en taksen.

*Deze kosten worden automatisch aangerekend op het saldo van je Beleggersrekening. Om de drie maanden en jaarlijks ontvang je een rapport met een overzicht van alle kosten.

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer