[FAQ] Hoe activeer ik Apple Pay in Wallet?

  • 28 november 2018
  • 2 reacties
  • 1258 Bekeken

Om Apple Pay te gebruiken, heb je de nieuwste versie van iOS, watchOS of macOS nodig op jouw toestel. Voor iPhone is dat nu iOS 12. Op de supportwebsite van Apple vind je meer informatie om je iPhone of iPad, Apple Watch of Mac bij te werken.

Voor iPhone:
Open de Wallet-app op je iPhone. Tik op ‘+’ bovenaan rechts. Lees het Apple Pay-privacybeleid en tik op ‘Ga door’. Selecteer Hello bank! en daarna het type kaart dat je wil toevoegen. Wanneer je een Hello/Hello4You bankkaart toevoegt, ga je automatisch naar het aanmeldscherm van de Hello bank! app (of een scherm waar je de gratis app eerst kunt downloaden). Na het aanmelden krijg je een overzicht te zien van je bank- en kredietkaarten. Kies de eerste kaart die je wil gebruiken met Apple Pay en tik op de knop ‘Voeg toe aan Apple Wallet’ > ‘Volgende’. Lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’ > ‘Gereed’. De bankkaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op jouw iPhone.
Om een kredietkaart toe te voegen, scan je ze in, controleer dan de gegevens en vul de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op drie manieren: met een sms-code, via de Hello bank! app of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kredietkaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op iPhone.

Voor Apple Watch:
Open de Apple Watch-app op je iPhone en tik op ‘Mijn Watch’ > ‘Wallet en Apple Pay’ > ‘Voeg kaart toe’. Voer je toegangscode in op je Apple Watch om deze te ontgrendelen en tik op ‘Ga door’ op je iPhone. Om een kredietkaart aan Wallet op je Apple Watch toe te voegen, scan je ze in, controleer dan de gegevens en vul de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Voor een gewone bankkaart, vul je de gegevens handmatig in. Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op drie manieren: met een sms-code, via de Hello bank! app of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op je Apple Watch.

Voor iPad:
De Wallet-app is niet beschikbaar op jouw iPad. Kaarten toevoegen aan Wallet doe je daarom via ‘Instellingen’ > ‘Wallet en Apple Pay’ > ‘Voeg kaart toe’. Op iPad kan je alleen kredietkaarten gebruiken met Apple Pay, geen gewone bankkaarten. Om een kredietkaart toe te voegen, scan je ze in, controleer dan de gegevens en vul de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op twee manieren: met een sms-code of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op jouw iPad.

Voor MacBook Pro met Touch ID:
Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ > ‘Wallet en Apple Pay’ >’Voeg kaart toe’. Op de Mac kan je alleen kredietkaarten gebruiken met Apple Pay, geen gewone bankkaarten. Om een kredietkaart toe te voegen, vul je je naam, de kaartgegevens en de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op twee manieren: met een sms-code of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op jouw MacBook Pro met Touch ID.

Voor andere Mac-modellen:
Om Apple Pay te gebruiken met andere Mac-modellen, heb je een Apple Pay-geschikte iPhone of Apple Watch nodig. Ga na of je met hetzelfde Apple ID ingelogd bent op beide toestellen en dat Bluetooth ingeschakeld is op jouw Mac. Ga op je iPhone naar ‘Instellingen’ > ‘Wallet en Apple Pay’ en schakel de optie ‘Sta betalingen op de Mac toe’ aan.

2 reacties

Het lijkt alsof ik geen SMS krijg wanneer ik m'n VISA kaart wil toevoegen.
MasterCard lukt in het geheel niet om toe te voegen.

Enig idee?
Beste Stijn,

Dit kan verschillende oorzaken hebben.

We kijken graag samen met je na hoe we dit het snelst kunnen oplossen voor jou.
Onze specialisten staan ter beschikking op het nummer 02/433.43.67 van 07h00 tot 22h00 op weekdagen en van 09h00 tot 17h00 op zaterdag.

Mvg,

Hakim

Reageer