Vraag

Overstap van Fintro naar Hello Bank - hypothecaire lening

  • 21 oktober 2020
  • 2 reacties
  • 567 Bekeken

Ik ben momenteel klant bij Fintro en heb daar ook een hypothecaire lening lopen.

Ik wens de overstap te maken naar de gratis zichtrekening van Hello Bank.

Kan de rekening ‘rechtstreeks’ worden overgezet van Fintro naar Hellobank of dien ik de rekening bij Fintro af te sluiten en vervolgens een nieuwe rekening te openen bij Hello Bank?

Als ik die overstap maak, verandert dit iets aan de voorwaarden van mijn hypothecaire lening? Ik wil ten allen tijde vermijden dat dit enige implicaties (bijv. naar de hoogte van de rentevoet) zou teweegbrengen.

Alvast bedankt.


2 reacties

Hallo @BartV ! Een Fintro rekening kan niet worden overgedragen naar een Hello rekening. Als je Hello klant wenst te worden zal je dus jouw Fintro rekening moeten afsluiten. Je neemt best contact op met jouw Fintro kantoor, zij gaan je dan ook de nodige info kunnen geven wat betreft de lening.

Hallo @BartV , ik twijfel ook voor mijn hypothecaire lening aan te gaan bij Fortis, maar zou dan op termijn ook willen overstappen op de gratis zicht rekening van Hello Bank, bij Fortis is het maandelijks een kost van €3,5. Hoe zijn jou ervaringen geweest? Heb je de zichtrekening kunnen overplaatsen zonder een verandering in rentevoet? 

Groetjes! 

 

Jorita 

 

Reageer